Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine +++ tel: 00 387 36 336 950 +++fax 00 387 36 336 990

Priopćenje za javnost, 11.12.2014. godine

Imajući u vidu da nakon poplava može doći do kontaminacije vode za piće i hrane/hrane za životinje, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine u suradnji s nadležnim inspekcijskim organima i laboratorijama provodi Plan praćenja zdravstvene ispravnosti vode za piće i hrane/hrane za životinje u poplavljenim područjima. (Saznaj više…)

Potpisani ugovori za laboratorijske usluge analiza hrane i hrane za životinje

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU sklopu realizacije Plana praćenja zdravstvene ispravnosti vode za piće i hrane/hrane za životinje u poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini u sjedištu Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine u Mostaru su 28. studenoga 2014. godine potpisani ugovori za laboratorijske usluge analiza hrane i hrane za životinje na prisustvo pesticida i kontaminanata. (Saznaj više…)

Posjet studenata Agromediteranskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić

Slika1Studenti Agromediteranskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, koji slušaju kolegij „Sigurnost hrane“ zajedno s mr.sc. Aidom Šukalić posjetili su  27. studenoga 2014. godine Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, gdje su upoznati s organizacijom, djelatnostima, zadacima, projektima i aktivnostima Agencije u području međunarodne suradnje. (Saznaj više…)

Priopćenje za javnost, 13.11.2014.

Vlasic_sastanakAgencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je dana 12.11.2014. godine zaprimila informaciju nadležnih inspekcijskih organa Brčko distrikta BiH o obavljenom inspekcijskom nadzoru i laboratorijskim analizama mandarina na prisustvo aktivne tvari imazalil, koja se koristi kao zaštitno sredstvo protiv procesa truljenja. (Saznaj više…)

Informacija o uporabi aktivne tvari imazalil

imazalilPovodom informacija u vezi s uporabom i utjecajem na zdravlje aktivne tvari imazalil, koja je već desetljećima dozvoljena u sredstvima za zaštitu bilja, a koje su izazvale povećanu pozornost javnosti u Bosni i Hercegovini i zemljama regije, u cilju istinitog i profesionalnog izvještavanja javnosti obavještavamo Vas o sljedećem: (Saznaj više…)

U suradnji s akademskom zajednicom obilježen Svjetski dan hrane

IMG_20141016_111118Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je povodom 16. listopada, Svjetskog dana hrane, u suradnji s Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Medicinskim fakultetom Univerziteta u Banja Luci, održala prezentacije kojima su nastavno osoblje i studenti upoznati s trenutačnim aktivnostima Agencije, te sa aktualnim stanjem i suvremenim trendovima u području sigurnosti hrane na nacionalnoj i globalnoj razini. (Saznaj više…)