недеља, 08. децембар 2019.

Уводна ријеч директора

Поштовани посјетиоци,

Добродошли на веб страницу Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, на којој се можете упознати са нашим надлежностима и активностима, које имају два крајња циља – заштиту здравља и интереса потрошача, те стварање услова субјектима у пословању са храном да послују у складу са принципима и стандардима Европске уније и тиме постану конкурентнији на домаћем и међународном тржишту.

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине је самостална управна организација која је започела с радом 2006. године, а основана је Одлуком Савјета министара у складу са Законом о храни („Службени гласник БиХ“, број 50/04).

Визија наше институције је изграђен ефикасан систем безбједности хране и хране за животиње дуж цјелокупног прехрамбеног ланца, базиран на процјени ризика, који ће осигурати висок ниво заштите здравља и интереса потрошача. Нашу визију настојимо остварити у уској сарадњи са свим надлежним органима Босне и Херцеговине, Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ, као и надлежним кантоналним, градским и општинским службама.

Сматрамо да смо у протеклом периоду заједничким радом остварили веома значајне резултате, нарочито на пољу усклађивања прописа о храни са законодавством ЕУ, постављању доброг основа за имплементацију анализе ризика, као основног алата на којем се заснива модерни систем безбједности хране, те да смо омогућили прилику за партиципацију у нашим активностима свим заинтересованим странама - академској заједници, удружењима потрошача, субјектима у пословању са храном, удружењима произвођача, привредним коморама…

Имајући у виду економску ситуацију у нашој земљи, настојимо да обезбједимо што више средстава за унапрјеђење система безбједности хране у нашој земљи кроз фондове Европске уније и друге међународне пројекте финансиране путем Свјетске банке, USAID-а, SIDА-е, FАО/WHО, дипломатских мисија и других организација које пружају техничку помоћ.

Наравно, систем безбједности хране потребно је континуирано унапрјеђивати, и то праћењем и примјеном стандарда ЕУ, најновијих научних сазнања и достигнућа, те устрајним и досљедним радом на јачању капацитета свих учесника у систему. Зато нам је добродошла и Ваша помоћ и подршка. Отворени смо за сваки вид сарадње и размјене искустава, те Вас позивамо да нам пишете и доставите конкретне приједлоге и идеје за унапрјеђење система безбједности хране у Босни и Херцеговини. Све ваше приједлоге радо ћемо размотрити и узети их у обзир приликом планирања и реализације наших свакодневних активности.

На крају, надам се да ће Вам информације које се налазе на нашој веб страници бити од користи и помоћи у Вашем свакодневном животу и раду.

С поштовањем,

мр.сци. Џемил Хајрић, директор

Календар саопштења

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

prijava korupcije cir

izvoz RF cir

propisi

ZOP ZOGP GTU sr

bez GMO sr

obr cir

priznate vode cir

konsultacije cir

GMO registar

baza exp c

Адреса:
Кнеза Вишеслава бб, 
88 000 Мостар,
Босна и Херцеговина
Телефон:
Факc:
е-маил:
+387 36 336 950
+387 36 336 990
agencija@fsa.gov.ba