Četvrtak, 12. Prosinac 2019.

Uvodna riječ ravnatelja

Poštovani posjetitelji,

Dobrodošli na web stranicu Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, na kojoj se možete upoznati s našim nadležnostima i aktivnostima, koje imaju dva krajnja cilja – zaštitu zdravlja i interesa potrošača, te stvaranje uvjeta subjektima u poslovanju s hranom za poslovanje u skladu s načelima i standardima Europske unije i time postanu konkurentniji na domaćem i međunarodnom tržištu.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je samostalna upravna organizacija koja je započela s radom 2006. godine, a utemeljena je Odlukom Vijeća ministara u skladu sa Zakonom o hrani („Službeni glasnik BiH“, broj 50/04).

Vizija naše institucije je izgrađen učinkovit sustav sigurnosti hrane i hrane za životinje duž cjelokupnog prehrambenog lanca, baziran na procjeni rizika, koji će osigurati visoku razinu zaštite zdravlja i interesa potrošača. Našu viziju nastojimo ostvariti u bliskoj suradnji sa svim mjerodavnim institucijama Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH, kao i nadležnim županijskim, gradskim i općinskim službama.

Smatramo da smo u proteklom razdoblju zajedničkim radom ostvarili veoma značajne rezultate, osobito na području usklađivanja propisa o hrani sa zakonodavstvom EU, postavljanju dobrih temelja za primjenu analize rizika, kao alata na kojem se temelji moderni sustav sigurnosti hrane, te smo omogućili prigodu za sudjelovanje u našim aktivnostima svim zainteresiranim stranama - akademskoj zajednici, udrugama potrošača, subjektima u poslovanju s hranom, udrugama proizvođača, gospodarskim komorama…

Obzirom na gospodarsko stanje u našoj zemlji, nastojimo osigurati što više sredstava za unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane u našoj zemlji kroz fondove Europske unije i druge međunarodne projekte financirane putem Svjetske banke, USAID-a, SIDA-e, FAO/WHO, diplomatskih misija i drugih organizacija koje pružaju tehničku pomoć.

Naravno, sustav sigurnosti hrane potrebno je kontinuirano unaprjeđivati, i to praćenjem i primjenom standarda EU, najnovijih znanstvenih saznanja i dostignuća, te ustrajnim i dosljednim radom na jačanju kapaciteta svih sudionika u sustavu sigurnosti hrane. Zato nam je dobrodošla i Vaša pomoć i podrška. Otvoreni smo za svaki vid suradnje i razmjene iskustava, te Vas pozivamo da nam pišete i dostavite konkretne prijedloge i ideje za unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane u Bosni i Hercegovini. Sve vaše prijedloge rado ćemo razmotriti i uzeti ih u obzir prigodom planiranja i realizacije naših svakodnevnih aktivnosti.

Na kraju, nadam se da će Vam informacije koje se nalaze na našoj Web stranici biti od koristi i pomoći u Vašem svakodnevnom životu i radu.

S poštovanjem,

mr.sci Džemil Hajrić, ravnatelj

Kalendar priopćenja

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

prijava korupcije

 izvoz RF lat

propisi

ZOP ZOGP GTS

bez GMO bs

obr lat

priznate vode

konsultacije

GMO registar

baza exp l

Adresa:
Kneza Višeslava bb,
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina
Telefon:
Fax:
e-mail:
+387 36 336 950
+387 36 336 990
agencija@fsa.gov.ba