Ponedjeljak, 11. Studeni 2019.

Realizacija projekta „Unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane u BiH“

Dr.sci. Džemil Hajrić, ravnatelj Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i Jan Rosmus, tim lider projekta „Unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane u BiH“ održali su 18. lipnja 2019. godine u Sarajevu radno-konzultativni sastanak na kojem su analizirane ključne aktivnosti koje se provode u okviru navedenog projekta.

Projekt „Unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane u Bosni i Hercegovini, u dijelu koji realizira Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine u suradnji s mjerodavnim tijelima entiteta i Brčko distrikta BiH, odnosi se na potporu uspostavljanju pilot sustava za kontrolu aditiva u hrani. To obuhvaća više projektnih aktivnosti kao što su revizija propisa u ovom području, uvođenje novih metoda laboratorijskih analiza aditiva u hrani, odgovarajuće obuke predstavnika mjerodavnih inspekcijskih tijela i laboratorijskog osoblja te izrada kontrolnog programa za nadzor uporabe aditiva u hrani.

Projekt je u potpunosti usklađen s preporukama Europske komisije u području sigurnosti hrane, a cilj je unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane i jačanje uloge mjerodavnih tijela za sigurnost hrane na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini. Projekt financira Češka razvojna agencija, a za provedbu su zaduženi Centralni institut za nadzor i kontrolu u poljoprivredi, Brno i Državni veterinarski institut, Prag.

U okviru projekta provedena je analiza potreba za tehničkim opremanjem laboratorija koje sudjeluju u projektu te su održane obuke predstavnika mjerodavnih entitetskih, županijskih i inspekcijskih tijela Brčko distrikta BiH koja provode službene kontrole aditiva u hrani.

Ravnatelj Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine ocijenio je da su aktivnosti koje se provode u okviru navedenog projekta od izuzetnog značaja te je tim lideru projekta uručio zahvalnicu za podršku sustavu sigurnosti hrane u Bosni i Hercegovini.

Kalendar priopćenja

« November 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

prijava korupcije

 izvoz RF lat

propisi

ZOP ZOGP GTS

bez GMO bs

obr lat

priznate vode

konsultacije

GMO registar

baza exp l

Adresa:
Kneza Višeslava bb,
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina
Telefon:
Fax:
e-mail:
+387 36 336 950
+387 36 336 990
agencija@fsa.gov.ba