Srijeda, 12. Prosinac 2018.

Potpisan Memorandum o razumijevanju Agencije za sigurnost hrane BiH i Češke razvojne agencije

Memorandum o razumijevanju Agencije za sigurnost hrane BiH i Češke razvojne agencije potpisan je 31. siječnja 2018. godine u Mostaru.

Memorandumom je iskazana spremnost potpisnika za uspješnu provedbu i postizanje učinka projekta „Unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane u Bosni i Hercegovini“ koji financira Češka razvojna agencija.

Projekt je u potpunosti usklađen s preporukama Europske komisije u području sigurnosti hrane, a cilj je unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane i jačanje uloge mjerodavnih tijela za sigurnost hrane na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini. U ime Češke razvojne agencije, projekt će voditi Centralni institut za nadzor i kontrolu u poljoprivredi, Brno i Državni veterinarski institut, Prag, koji su također potpisnici Memoranduma.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je, zajedno s mjerodavnim tijelima entiteta i Brčko distrikta BiH, korisnik projekta u dijelu koji se odnosi na podršku uspostavljanju pilot sustava za kontrolu aditiva u hrani. To podrazumijeva više projektnih aktivnosti kao što su revizija propisa u ovom području, uvođenje novih metoda laboratorijskih analiza aditiva u hrani, odgovarajuće obuke predstavnika mjerodavnih inspekcijskih tijela i laboratorijskog osoblja te izrada kontrolnog programa za nadzor uporabe aditiva u hrani.

memor2

Memorandumom je iskazana spremnost potpisnika za uspješnu implementaciju i postizanje efekta projekta „Unaprjeđenje sistema sigurnosti hrane u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Češka razvojna agencija.

Projekt je u potpunosti usklađen sa preporukama Evropske komisije u oblasti sigurnosti hrane, a cilj je unaprjeđenje sistema sigurnosti hrane i jačanje uloge nadležnih organa za sigurnost hrane na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. U ime Češke razvojne agencije, projekt će voditi Centralni institut za nadzor i kontrolu u poljoprivredi, Brno i Državni veterinarski institut, Prag, koji su takođe potpisnici Memoranduma.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je, zajedno sa nadležnim organima entiteta i Brčko distrikta BiH, korisnik projekta u dijelu koji se odnosi na podršku uspostavljanju pilot sistema za kontrolu aditiva u hrani. To podrazumijeva više projektnih aktivnosti kao što su revizija propisa u ovoj oblasti, uvođenje novih metoda laboratorijskih analiza aditiva u hrani, odgovarajuće obuke predstavnika nadležnih inspekcijskih organa i laboratorijskog osoblja te izrada kontrolnog programa za nadzor upotrebe aditiva u hrani.

memor2

Kalendar priopćenja

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

prijava korupcije

 izvoz RF lat

propisi

OO OGP OTU

bez GMO bs

obr lat

priznate vode

konsultacije

GMO registar

baza exp l

Adresa:
Kneza Višeslava bb,
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina
Telefon:
Fax:
e-mail:
+387 36 336 950
+387 36 336 990
agencija@fsa.gov.ba